ERGONOMISCH WERKEN

Ergonomisch werken met het zit-sta bureau van Wize Basics


Het menselijk lichaam is gemaakt om te bewegen en niet om stil te zitten. De huidige maatschappij heeft er voor gezorgd dat er veel banen zijn waarbij de werknemers de hele dag zitten. Nederlanders brengen tegenwoordig veel tijd zittend door, tot wel 12 uur. Langdurig zitten en te weinig beweging brengt veel nadelen voor onze gezondheid met zich mee.

Door het werken met een zit-sta bureau van Wize Basics voorkomt u vervelende lichamelijke klachten en kunt u met frisse zin aan het werk gaan!


Waarom is ergonomisch werken belangrijk?Klachten

De bloedcirculatie neemt af, stofwisseling vertraagt en de druk op spieren neemt toe. Veel klachten die op korte termijn op kunnen spelen zijn: nek- en rugklachten, vermoeidheid, doof gevoel in armen/ benen en hoofdpijn. Bij langdurig zitten worden spieren het grootste gedeelte van de dag niet gebruik en daardoor worden vetten en suikers minder snel opgenomen. Uiteindelijk kan dit op lange termijn resulteren in diabetes en hart- en vaatziekten.

Waarom is beweging belangrijk?

Naarmate werknemers meer bewegen en zitten afwisselen met staan en lopen, voelen ze zich energieker. Door ons lichaam te bewegen stroomt er meer bloed en zuurstof richting onze hersenen, wat ons helpt scherp te blijven denken en dat is precies wat we nodig hebben tijdens een werkdag. Bovendien biedt het bescherming tegen gewrichtsklachten en leidt beweging tot meer creativiteit en een beter probleemoplossend vermogen.

Thuiswerken de toekomst

Het thuiswerken neemt de laatste jaren flink toe. Een aantal dagen thuiswerken zou in de toekomst zelfs de norm kunnen worden. De thuiswerker is productiever, meldt zich minder snel ziek en hoeft niet meer in de file te staan. Als thuiswerker is het wel belangrijk om een goed ingerichte werkplek te creëren die alleen bedoeld is om te werken. Voor uw gezondheid en veiligheid is het belangrijk om ergonomisch verantwoord meubilair te gebruiken. Zo voorkom je lichamelijke klachten. Een in hoogte verstelbaar zit-sta bureau is hierbij een onmisbaar meubel

Door een Wize Basics zit-sta bureau voelt een werknemer zich

  • Productiever
  • Taakgerichter
  • Positiever
  • Meer geconcentreerd
  • Minder gestrest
  • Energiek

Zit-sta bureau zorgt voor meer beweging op kantoor en thuis

Voor werknemers die de hele dag aan hun bureau zitten is het lastig de werkuren te verminderen, maar gelukkig bestaan er oplossingen om meer te bewegen aan het bureau terwijl er doorgewerkt kan worden. Een goede oplossing is het zit-sta bureau van Wize Basics . Dit zit-sta bureau is eenvoudig elektrisch in hoogte verstelbaar en biedt de mogelijkheid om afwisselend zittend en staand te werken. Het perfecte bureau om een ergonomische werkhouding te creëren. Het gebruik van de zit-sta bureaus leidt tot meerdere voordelen voor de gezondheid. Een paar minuten per uur staan draagt bij aan een goede gezondheid. Als de werknemer zich gezonder voelt is er ook minder ziekteverzuim. Bovendien zijn zit-sta bureaus ideaal voor flexibele werkplekken, omdat de hoogte op meerdere gebruikers af te stellen is. De zit-sta bureaus betekenen voor werkgevers dus een win-winsituatie.

De vraag naar beweging en ergonomisch meubilair neemt toe

Werknemers vinden het belangrijk dat er op kantoor of thuis een goed ingerichte werkplek is waar ergonomisch gewerkt kan worden. Veel werkgevers zien de voordelen in van een zit-sta bureau en willen graag investeren in een gezonde werkplek.

Bent u op zoek naar een elektrisch in hoogte verstelbaar bureau met zéér eenvoudige montage? Dan is het elektrische zit-sta bureau van Wize Basics het perfecte bureau voor u!